Avrupa Parlamentosu Elektronik Sigarayı Sigarayı Bırakma Aracı Olarak Onayladı!

Avrupa Parlamentosu Elektronik Sigarayı Sigarayı Bırakma Aracı Olarak Onayladı!

Parlamentonun bulaşıcı olmayan hastalıklara ilişkin daha geniş girişiminin bir parçası olan rapor, elektronik sigarayı yalnızca sigarayı bırakmada etkili bir yöntem olarak kabul etmekle kalmıyor, aynı zamanda AB içindeki sağlık politikalarına da yeni bir yön belirlemeli. Bununla birlikte, SANT'ın belirli halka açık alanlarda elektronik sigara kullanımını sınırlama yönündeki ilk tavsiyesi hala bir tartışma konusu olmaya devam ediyor.

World Vapers' Alliance Direktörü Michael Landl bu son gelişmeyi şöyle değerlendiriyor:

“Bu raporun Avrupa Parlamentosu tarafından tamamen kabul edilmesi ileriye doğru atılmış bir adımdır. Elektronik sigaranın halk sağlığı üzerindeki olumlu etkisinin tanınmasında önemli bir değişimin altını çiziyor. Şimdi Avrupa Komisyonu'nu, AB vatandaşlarının doğrudan temsilcileri olan Parlamentonun kolektif sesini ve kararını temsil ettiği için bu perspektife uymaya çağırıyoruz. Bu sese kulak vermek sadece bir politika meselesi değil, aynı zamanda demokratik bir sorumluluktur.”

Kamuya açık elektronik sigara kullanımıyla ilgili endişelere değinen Landl şunu ekliyor:

"Parlamentonun onayını memnuniyetle karşılasak da, kamusal alanlarda elektronik sigara kullanımına ilişkin önerilen kısıtlamalar endişe verici. Bu tür önlemler, sigara içenlerin daha az zararlı bir alternatife geçişini istemeden de olsa engelleyebilir. Elektronik sigarayı sigara içmekten ayıran düzenleyici kararları bilimsel kanıtlara dayandırmak hayati önem taşıyor. Sigara içmek ile elektronik sigara arasındaki nüanslara saygı gösterirken halk sağlığı hedeflerini destekleyen bir düzenleyici yaklaşımı savunuyoruz."

Dünya Elektronik Sigara İttifakı, elektronik sigara gibi zarar azaltma stratejilerinin AB halk sağlığı politikalarına entegre edilmesini savunmaya kararlıdır. Bu yaklaşım, Avrupa genelinde sigara içme oranlarının etkili bir şekilde azaltılması ve bulaşıcı olmayan hastalıklarla mücadele edilmesi açısından hayati öneme sahiptir.

Michael Landl
World Vapers' Alliance Direktörü

Dünya Elektronik Sigara İttifakı (WVA), dünya çapında elektronik sigara kullanıcılarının sesini yükseltiyor ve onlara topluluklarında fark yaratma gücü veriyor. Üyelerimiz dünyanın her yerinden gazete dernekleri ve bireysel gazete bayileridir. Daha fazla bilgi www.worldvapersalliance.com adresinde.

Michael Landl, World Vapers' Alliance'ın direktörüdür. Kendisi Avusturyalı ve Viyana'da yaşıyor. Kendisi deneyimli bir politika uzmanı ve tutkulu bir elektronik sigara kullanıcısıdır. St. Gallen Üniversitesi'nde okudu ve çeşitli kamu politikası kuruluşlarında ve Alman Parlamentosunda çalıştı.

Yayınlanan 2024-01-27 Pods Makaleler 0 193

Bir yorum bırakCevap bırak

Yorum yazmak için Giriş Yapmalısınız.

Blog arşiv

Blog kategorileri

En son yorumlar

Yorum yok

Blog arama

Menu